3 Comments


 1. ·

 2. ·

  Geachte heer Ris, laten we hopen dat het afloopt met een sisser, alhoewel ik hier ook steeds meer aan ga twijfelen. Kán het nog aflopen met een sisser? Ik denk dat we Poetin beter voor vol aanzien en hem een compensatie moeten aanbieden i.p v. sancties! Het zit hem in de verschillen van de perceptie, projectie van de werkelijkheid. Die van Het Westen versus Poetin. Verzin desnoods een list om dat verkoopbaar te maken. We mogen Icarus niet z’n vleugels laten verbranden als zou hij gevangen zijn. Want dan hebben we die bommen op onze havens misschien. Want iedereen kan van zijn vijanden leren en men moet vertrouwen in de mensheid hebben.

  Reply

  1. ·

   Beste Gino, Dank voor jouw reactie. Ik ben het met je eens. Poetin heeft ons weggespeeld en laat ons zelf langzaam ook tot die conclusie komen. De EU en de NAVO hebben allemaal zitten slapen.

   dit staat ook op Wikipedia:

   Nuclear weapons in Russian military doctrine
   Main article: Military doctrine of Russia

   According to a Russian military doctrine stated in 2010, nuclear weapons could be used by Russia “in response to the use of nuclear and other types of weapons of mass destruction against it or its allies, and also in case of aggression against Russia with the use of conventional weapons when the very existence of the state is threatened”.[34] Most military analysts believe that, in this case, Russia would pursue an ‘escalate to de-escalate’ strategy, initiating limited nuclear exchange to bring adversaries to the negotiating table. Russia will also threaten nuclear conflict to discourage initial escalation of any major conventional conflict.[35]

   Het kernprobleem blijft dat als wij het oorlogsalgoritme van Dr Ingo Piepers willen doorbreken dat wij iets radicaal anders moten gaan doen. Als je namelijk in de kern hetzelfde blijft doen gebeurt hetzelfde.

   Ik heb geen kernkop op mijn kop nodig om in te zien dat Poetin ons met dwang-zetten heeft weggespeeld. Eergisteren was de assistent generaal van de NAVO David van Weel bij talkshow OP1. Maarten van Rossem was er ook. Die viel een meewarige blik ten deel toen hij aangaf dat Poetin de Okrakine niet gaat aanvallen omdat Poetin dat ook wel weet. Het punt is dat na de Olympische spelen ik voorspel dat Poetin de troepen gaat verplaatsen naar de Baltische staten.

   Hij heeft evident niet echt onderhandeld tot nu toe met absurde eisen. Hij wil van de economische sancties af. Echter als wij niet vanuit kracht maar zwakte gaan onderhandelen gaat zijn prijs omhoog. Dit kan nog net met een sisser aflopen als de Nederlandse pers en politiek senatoren voor het leven bespreekbaar gaan maken. Indien iets dat juridisch kan een nood breekt wet senaatstest besloten wordt, dan kan Rutte als een soort Harry Potter tezamen met de koning de EU en de NAVO akkoord laten gaan dat zij echt gaan onderhandelen.

   Direct de sancties er voorlopig vanaf en Poetin als modern monarch gaan behandelen op een over the top wijze. Wel van hem eisen dat hij ook de Orakel senaatstest gaat doen, gelijk dus ook de NAVO en de daarmee in vernieuwing zijnde EU ook dan moeten gaan doen.

   Ook de VS zou dat moeten gaan doen. De sleutels maar niet de rode knop van de nucleaire wapens moeten bij de senaten komen. Dat ziet men in de VS na Trump ook. Dit hangende afschaffing van nucleaire wapens op termijn.

   Als je dit aanpakt zoals een advocaat dat zou doen, dan is het richting de cliënt Oekraïne aangeven dat als zij niet akkoord gaan met beëindiging van de gevechten en het overdragen van de Krim en het Donetsbekken naar Rusland wij een neutraliteitskoers gaan varen. Wel dient de NAVO dan de nieuwe grenzen van een (nog) niet lid van de NAVO te garanderen.

   Hopelijk wordt Poetin dan op termijn een modern monarch Tsaar en de Oekraïne en Rusland te zijner tijd lid van de NAVO en de EU.

   Hadden die in continue parlementaire onderzoek advies organen als senaat er eerder geweest was dit alles zo niet gelopen. Dus nu doen wat wij in het verleden hadden behoren te doen een internationaal netwerk van orakel senaten testen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *