13 Comments


 1. ·

  China gaat wapens aan Putin leveren. Rusland wordt een Chinees satelliet. Door de oorlog kunnen Ukrainsche boeren dit voorjaar niet zaaien en dus dit najaar niet oogsten. Hongersnood dreigt. Rusland beschouwt de wapenleveranties van de EU en van individuele EU landen aan Kyiv al als oorlogsverklaringen. Putin’s vingers jeuken om de nieuwste generatie taktische kernwapens te gebruiken. Hij is een backgammon speler, geen schaker. Hij houdt van gokken. Is een kleinzielige opportunist en dief. Hij wil zijn nieuwste wapens ook uitproberen. Ik voorspel dat hij daarmee ook begint in een week of twee. Wij moeten dringend voor zorgen dat Ukraine die MiGs krijgt die Polen over heeft. Helaas zullen een paar iets kleinere kernbommen binnenkort af. De kunst wordt om niet verder richting M.A.D. te escaleren. De hoop is dat de Russische bevolking achter komt wat aan het gebeuren is, en ook dat iemand in Putin’s kring ingrijpt. Er zijn geen zekerheden. Jouw “oplossing” is te laat en het is je nog steeds niet gelukt om iemand van enig gewicht met je mee te krijgen. Ga maar’ns praten met geschikte lui in Clingendael. Die hebben het oor van onze regering. Als je jouw theorie met psychologie 101 wilt onderbouwen, moet je een invloedrijke psycholoog aan je kant krijgen. Maar het is gewoon te laat.

  Reply

  1. ·

   It ain’t over until the fat lady sings.

   Zoals ik zelf al in het stuk aangeef zal ik gezien worden als de roepende in de woestijn. Ik stond dit al jaren te roepen. En dat doe ik nog steeds.

   Inderdaad dit werkt ook volgens mijn model volgens de bell curve, alwaar ik nog steeds in de staart zit. De Clingendael man zat in het panel ik weet niet wie. Jammer ook dat ze de hele zooi niet op You Tube geknald hebben.

   Inderdaad slechts als ik via een of andere autoriteit een voldoende podium weet te bevechten, gaat dit mogelijk nog net op tijd om. LETTERLIJK in één dag een staakt het vuren.

   Maar ja, angst bij onze leiders om echt leiderschap te tonen en om daarmee traumatisch te moeten toegeven dit van meet af aan te hebben kunnen en moeten doen.

   Het kan dat Xi (niet China) wapens gaat leveren, dat hangt even ervan af wat Poetin en hij bekokstoven. Het kan zijn dat Poetin door die wapens te krijgen even gemakkelijker in het zadel kan blijven. Het zou namelijk kunnen zijn dat hij moeite heeft de militaire steun te behouden gezien de puinhoop die hij er tot nu toe van gemaakt heeft.

   Zijn oorspronkelijke plan om met 50% van de troepen de Baltische staten aan te vallen, 20% reserve en maar 30% maar in de eerste kleine klap tegen Oekraïne is evident mislukt. Immers alle militaire deskundigen gingen ervan uit dat hij genoeg had voor heel Oekraïne te pakken. Echter zelfs met overkill is het hem niet gelukt de kleine klap voor elkaar te boxen.

   Het enige dat Xi wil laten testen door Poetin is gebruik van die de-escalerende nucleaire klap.

   Ik had een ultimatum al verwacht. De interne machtsstrijd in het Kremlin is lastig te duiden. Zelfs ‘mind you’ voor Poetin. Die is terecht niet paranoïde dat er genoeg zijn die hem graag uit de weg willen ruimen.

   We blunderen traditioneel onszelf weer in een wereld oorlog.

   Dus waarschijnlijk te laat maar mogelijk niet. Blijven knokken!

   Geestig genoeg iets dat Engelse kinderen op school, zoals ook ik, er in tegenstelling tot Nederlandse kinderen, in geramd krijgen.

   If you at first don’t succeed then try and try again, never give up! just keep buggering on. And don’t bugger it up!

   Reply

 2. ·

  Risico is kans maal gevolg. De ergste huidige conventionele wapens zijn nagenoeg even ernstig voor onschuldige burgers als de modernste “taktische” kernwapens. Putin wil veel meer dan Ukraine. Hij houdt zich aan geen afspraken. Ik geloof jouw analyse totaal niet. Het is borrelpraat.

  Reply

  1. ·

   Dat risico kans maal gevolg is, is centraal aan de hele analyse.

   Poetin wil * geef ik in het stuk ook al eerder aan * Dus beter begrijpend lezen Richard. Poetin is gaan externaliseren wegens de blunders die in zijn tunnelvisie nu pas in focus komen. Dat geef ik ook al aan.

   Zijn eerst aangekondigde boodschappenlijstje die hij net als bij de koop/ verkoop van een huis als lompe onderhandelingstactiek gebruikt heeft om te schikken met wat hij evident nu direct nodig heeft om in het zadel te blijven. Dus € 150000,= vragen waar je echt € 100000,= moet hebben voor je huis.

   Voorts geef ik aan dat hij via genoemd coping gedrag steeds meer in de val van het ideologiseren is gaan komen. Inderdaad wat jij aangeeft dat hij steeds lastiger van het willen redden van alle Slaven is af te brengen. Dus zal je ook dat spel mee moeten spelen. Dat geef ik in de tekst ook al aan.

   Reply

 3. ·

  Ik moet zeggen: taal, spelling, typografie zijn enorm opgeschoten. Dat verhoogt de kans dat je gehoord zal worden. Ik zag wel nog wat onzin over een model, de bell curve, en over Pieper’s algorithme. Het is niet verstandig je gebrek aan kennis van exacte wetenschap zo tentoon te stellen.

  Reply

  1. ·

   Dank, maar ja, als je niet ziet dat dit een algoritme is, en dat je dus iets radicaals anders moet testen dan kom je niet van de veel te hoge spanning in de wereld en zelfs Nederland af. Dat is de reden dat het misgaat. Hoe het precies misgaat is onpeilbaar complex. De enige uitweg is als de donder zorgen dat Poetin geen echte macht meer heeft en dat ook zijn opvolger gedwongen wordt om geen jaknikkers om zich heen te hebben. Maar ja, dat geldt in weliswaar mindere mate in alle democratieën.

   Enkel via die weg is het te regelen dat iedereen een gegarandeerd fatsoenlijk inkomen krijgt tot aan de dood.

   Ik zie niemand op valide wijze de thermodynamica van Piepers betwisten. Kritiek op zijn notenapparaat is invalide kritiek. Zeker nu met een voorspelling van hem die uit lijkt te komen. Te meer daar mij hetzelfde algoritme bij buren ruzies en vechtscheidingen opvalt.

   Je gaat er verder ook soepeltjes aan voorbij dat het ook consistent is met een oorlogsgolf die historisch domweg evident is. Gewoon als deterministische verklaarde collectief gemiddelde van coping gedrag door te veel stress wegens gepest worden door het niet hebben van een gegarandeerd fatsoenlijk inkomen.

   Reply

   1. ·

    Ik vind dat “we must call Putin’s bluff” by getting those MiGs to Ukraine. We can also threaten Putin with a no-fly zone in two days if he doesn’t sign a deal with Zelensky fast. We need to get him off his balance by some surprising moves. Not by your surprising move (capitulation) but by the opposite. He is losing his war at the moment. He needs to be pushed to be more real in his negotiations with the Ukrainians.

    Reply

   2. ·

    Het is een enorm risico nemen, want wapens die te zeer pijn gaan doen zal Poetin enkel zijn plan om nucleair te gaan, doen versnellen. Wij weten niet hoe de kaarten in het Kremlin en of de Doema liggen voor Poetin om een ultimatum van eis van neutraliteit met een oorlogsverklaring te kunnen doen.

    Tja, wat dan Richard gaan we dan doen?

    1. Doorgaan wapens te leveren? Dan is het boem nucleair bommetje op de Maasvlakte. Wat moeten we dan doen Richard? a. Nucleair terugslaan met bommen die we niet hebben? Of Biden adviseren b. Zich met ons neutraal verklaren?

    2. Ons direct neutraal verklaren en de NAVO en de EU verlaten als die wel door willen gaan?

    Jij noemt dit borrelpraat. Dood serieuze borrelpraat dan toch zeker?

    Reply

    1. ·

     Yes, and your proposal is also an enormous risk. I think yours is the greater risk. Yes, we must deliver more weapons to Ukraine, faster, and threaten Putin with a no-fly zone. Putin’s resolve is weakening, his forces are being more and more weakened. The Russian negotiators demands are weaker, every time they again come to the table. Now is the time to have a cease-fire and serious negotiations, *before* China starts arming Putin and absorbing Russia into Xi’s empire. Give Ukraine’s farmers a last chance this year to sow their grain. Get Germany to bite the bullet and terminate their oil and gas imports. Putin has succeeded in awakening Europe. He has succeeded in alienating *all* Ukrainians from Russia, and succeeded in strengthening their desire for European style democracy. He has made a huge fool of himself. Things are going pretty well, all things considered.

     Reply

 4. ·

  I know that my way is an enormous risk. Anything we do or don’t do at the moment is an enormous inherent risk of nuclear winter. You only feel my way is riskier yet don’t pose an argument why. I do pose an argument of the prior odds of me knowing what I’m talking about as a more than thirty-year magistrate and penal lawyer dealing with these sorts of serious narcissistic criminals like Xi and Putin buts me in a much better position to judge the risks involved.

  My way I can guarantee a 99% chance of a cease-fire decision by Putin in a day, so farmers can sow crops. It will also put a stop to Xi’s plans with Taiwan.

  Your plan only can hope and gamble on an unknown chance of the best bet that the Russian military has already intervened as I guess the US military did when Trump made his bid for power. Yet that only lessens the chance of nuclear war considerably in one way yet not in the other.

  Your way is thus just as erratic as that of what we both blame Putin for doing. I.e. not acting immediately in stopping a war when having the real possibility of doing so.

  Reply

  1. ·

   You say you give a 99% guarantee. But I don’t agree with your reasoning and I certainly don’t believe your guarantee. I think you are talking nonsense about things you don’t know much about. I have repeatedly tried to explain why, but I failed, so we have to leave it there. See if you can convince someone else who is more influential than me. I’m 99% sure you’ll not succeed. Go ahead and prove me wrong.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *